Így főzz velünk!
Zöldborsos rozé szűzérme szilvás gombóccal
Vajtó Laci és a Zepter edényei ezúttal Sirokon jártak, ahol a Végvár Ételbár séfjével, Meskó Norberttel készítették el az étterem egyik specialitását, zöldborsos rozé szűzérmét, szilvás gombóccal.
A videó alatt pedig a mesterszakács árul el érdekességeket magáról és a videóban elkészített ételről egy miniinterjúban.
Beszélgetés Meskó Norbert mesterszakáccsal:
Hogyan lett Önből séf, mesterszakács, hogyan jutott el a siroki Végvár Ételbárig?
A szakács szakmát 1996-ban végeztem el szülővárosomban, Gyöngyösön. Azóta szinte megszakítás nélkül hódolok a főzésnek és a konyhaművészetnek. Szinte pályakezdőként bekerültem a mélyvízbe, azóta irányítok konyhákat, éttermeket. Pályafutásom során sikerült végigjárnom a szamárlétra minden fokát, a lángossütőtől a 4 csillagos szállodáig, jelenleg a Végvár Ételbár mellett szakoktató tanárként is dolgozom az egri Kereskedelmi iskolában. Volt alkalmam külföldön és hajón is tapasztalatot szerezni. 10 éve mestervizsgáztam, de nem tartom magam mesternek, én csak teszem a dolgom és csinálom, amit szeretek. Ebben a szakmában minden nap lehet újat tanulni!
Mi a szakmájának a legjobb oldala, mit szeret benne a legjobban?
Ennek a szakmának is megvan a szépsége, de csak akkor, ha az ember a szívét, lelkét beleteszi. A legjobb oldala talán az, hogy alkothatok, és ebben partnerek mind a kollégáim, mind a tulajdonos.
A videóban különleges ételt készít: zöldborsos rozé szűzérmét szilvás gombóccal. Ez saját recept? Honnan jött az ötlet, hogy két különböző ízvilágot összekombinál?
Bevallom, ez az étel nem teljesen az én agyszüleményem, közös koprodukció a főnökasszonyommal. Szeretek variálni az ízekkel, össze nem illő alapanyagokat házasítani, újat, ismeretlent alkotni. Erre a kísérletezésre nagyon jók a Zepter edényei.
A főzés során Zepter edényeket használt, ismeri esetleg régebbről ezt a technológiát? A munkája során biztosan sok kiváló minőségű termékkel dolgozott már, a Zepter termékeknél tapasztalt-e bármi olyat, amit megkedvelt?
Többször is volt alkalmam Zepter edényekkel és eszközökkel dolgozni, egy pillanat alatt melegszik és jól tartja a hőt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy ha lehetősége van rá, próbálja ki, és saját szemével tapasztalja meg, mennyire hatékony így a főzés.
nincs hozzászólás