Konyha
Tagliatelle Bolognese
Egy tartalmas bolognai tészta bármikor jólesik. Alapvetően egy hagyományos receptet mutatunk be, viszont a Zepter Masterpiece edénynek köszönhetően alacsony hőmérsékleten, valamint víz, olaj és zsiradék hozzáadása nélkül – tehát egészségesebben – készíthetjük el a bolognai mártásunkat.
A Bolognese tészta története a 18. századi Olaszországig nyúlik vissza és általában tagliatelle tésztával tálalják. A tagliatelle egy hosszú metélt, ami vastagabb a spagettinél, így remekül falatozható vele a darabos bolognai szósz. Az olaszok „ragunak” nevezik a bolognai szószt, tehát amikor legközelebb a csizmaformájú országban jársz, és megkívánsz egy tál ízletes húsos tésztát, akkor „tagliatelle al ragu”-t kérj az étteremben.
Ahogy fent is említettük, a szószt Zepter Masterpiece edényben fogjuk elkészíteni. A hozzávalók így megőrzik természetes tápanyagaikat és ínycsiklandó aromáikat, hiszen saját levükben párolódnak meg alacsony hőmérsékleten. A szósz készítéséhez nem használunk hozzáadott vizet vagy olajat, a Zepter edények ugyanis 316-L nemesacélból készülnek, így az ételek víz és zsiradékok nélkül sem ragadnak le bennük és főzés közben nem oldódnak ki belőlük veszélyes anyagok.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g darált marhahús
- 2 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 g zeller
- 2 répa
- 100 g pancetta
- 500 g friss paradicsom felkockázva
- 3 dl vörösbor
- Pesztó
- Friss tészta (tagliatelle)
- Friss bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
- Tedd a darált marhahús egy hideg (nem előmelegített) Zepter Z-2440 edénybe víz vagy olaj nélkül.
- Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a répát, a zellert, a pancettát és a paradicsomot és keverd össze a marhahússal.
- Öntsd a bort a keverékre, fedd le az edényt és főzd alacsony hőmérsékleten (90°C) 20 percig.
- 20 perc után vedd le a fedőt és add hozzá a pesztót, a kifőtt tagliatellét és a friss bazsalikomot.
- Keverd össze és hagyd állni 5 percig.
- Tálald Eden porcelánban.
Jó étvágyat:
Petra Geric séf
nincs hozzászólás