Receptek
Sült édesburgonya chilis joghurttal és mentával
Az édesburgonya, a chilis joghurt és a friss menta izgalmas kombinációja egyszerre nyújt édes és fűszeres ízélményt. Ha nyitott vagy a nem mindennapi kulináris élményekre, akkor imádni fogod ezt az ételt!
Mai receptünk sztárja az édesburgonya. Rendkívül egészséges gumós zöldség, amelyben jelentős mennyiségű B6-, C-, A- és E-vitamin található. A B6-vitamin elengedhetetlenül fontos a szív egészségének megőrzéséhez, a C-vitamin pedig immunerősítő- és antioxidáns hatású. Az édesburgonya értékes kálium- és magnéziumforrás is, így érdemes beillesztenünk a téli étrendünkbe.
Ahogy mindig, a recept elkészítéséhez ezúttal is Zepter Masterpiece edényt használtunk, amely lehetővé teszi az alacsony hőmérsékletű főzést hozzáadott víz, olaj vagy zsiradék nélkül. Minden Zepter edény csúcsminőségű 316L rozsdamentes nemesacélból készül, amelyből a főzés közben nem oldódik ki semmilyen mérgező anyag.
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg édesburgonya
- Olívaolaj
- 400 ml görög joghurt
- 1 chili paprika
- Fél citrom héjreszeléke
- Fél citrom leve
- Himalája só
- 2 ek. pirított szezámmag
- 1 marék friss menta
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Vágd nagyobb szeletekre az édesburgonyát (a héját hagyd rajta) és süsd a sütőben 40 percig. Félidőben fordítsd el a sütőedényt, hogy egyenletesen süljenek meg a burgonyák.
- Aprítsd fel a chili paprikát, reszeld le egy fél citrom héját, majd facsard ki a fél citrom levét.
- Keverd a joghurtba a felaprított chilit, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd adj hozzá egy csipetnyi sót és pár csepp olívaolajat.
- Tálald Royal Gold Bordeaux porcelán tányéron; kezdd a joghurt szósszal, majd tedd rá az édesburgonyát. Díszítsd pirított szezámmaggal, friss mentalevelekkel és némi aprított chili paprikával.
- Végül önts rá néhány csepp olívaolajat.
nincs hozzászólás