Konyha
Sügér zöldségekkel
A sügér jelentős mennyiségű Omega-3 zsírsavat tartalmaz, így fogyasztása nagyon egészséges. Hetente kétszer ajánlott halat enni. Meggyőződésünk, hogy imádni fogja az alábbi egyszerűen elkészíthető receptünket!
Hozzávalók 4 fő részére:
- Sügér filé, 4 x 200 g
- Spenót, 100 g
- Brokkoli, 300 g
- Karfiol, 300 g
- Paradicsom, 2 db
- Pirospaprika
- Friss fűszernövények ízlés szerint
- Olívaolaj, 0,5 dl
- Gránátalma, 1 evőkanál
ELKÉSZÍTÉS:
- A pesztó elkészítéséhez aprítsa össze a paprikát, a zöldfűszereket és az olívaolajat a MixSy segítségével.
- Tegye a sügér filéket a Felix vágódeszkára, szórja meg paprikával, tegye rá a spenótot, majd tekerje fel a halat.
- Tegye a paradicsomot, a brokkolit, a karfiolt és a sügért egy hideg (nem előmelegített) ovális grilledénybe (Z-V3025Z) olaj és víz hozzáadása nélkül. Fedje le és párolja közepes hőfokon (160°C-on) 3 percig, majd alacsony hőmérsékleten (90°C) további 10 percig.
- Öntse rá a pesztót az elkészült ételre, tálalja Rio Black porcelánban, majd öntsön rá olajat és tegyen rá némi gránátalmát
Jó étvágyat!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás