Konyha
Sertésszeletek friss paradicsommal és füstölt sajttal
Hozzávalók (4 személyre)
- 12 szelet sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet csilipaprika
- 20 db fekete olajbogyó
- 2 szem friss paradicsom
- 1 csipet oregánó
- 12 szelet füstölt sajt
- 1 dl fehérbor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Vágjuk fel a fokhagymát.
Negyedeljük el az olíva bogyókat.
Tegyünk mindent egy kombitálba (Z-CB20), majd ízesítsük őrült csilipaprikával és oregánóval.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tegyük félre. A 2,5 literes nyeles sütőtálat (Z-FP2425-SC) melegítsük fel addig, amíg a termokontroll mutatója a zöld mezőbe nem ér. A hússzeleteket süssük meg oldalanként 3 perc alatt. Adjuk hozzá a fehérbort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Kapcsoljuk ki a hőforrást, majd a paradicsomot és egy-egy sajtszeletet helyezzünk a hússzeletekre.
Fedjük le és így hagyjuk 5 percig állni. Melegen tálaljuk.
nincs hozzászólás