Konyha
Rozmaringos alma vaníliafagylalttal
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db alma
- 8 dl víz
- 30 dkg cukor
- 2 ág rozmaring
- két citrom héja
- 20 dkg vaníliafagylalt
Elkészítés:
Tegyük a vizet, a cukrot, a rozmaringágakat és a citromhéjat egy 3 l-es edénybe (Z-2030), fedjük le, kapcsoljuk közepesre a hőforrást és forraljuk fel.
Hámozzuk meg az almát és adjuk a főzethez.
Főzzük puhára (kb. 10 perc alatt). A termokontroll mutatója ezalatt a zöld sávban legyen. Vegyük ki az almákat a főzetből és hűtsük őket szobahőmérsékletűre, majd vágjuk őket félbe és magozzuk ki. Helyezzük az almákat egy Baron tálra (LS-163-12-DG) vagy Baron pezsgős poharakba (LS-163-C-DG). Díszítsünk minden almát egy vaníliagombóccal (ehhez használjuk a Zepter fagylaltoskanalat (TZ-405).
Tálaljuk azonnal vagy tartsuk hűtőben tálalásig.
nincs hozzászólás