Konyha
Quinoa fasírt
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan használd fel a gazpacho elkészítésekor megmaradt zöldségrostokat ízletes és egészséges quinoa fasírtokhoz. A quinoát nyugodtan helyettesítheted kölessel is. Ha nem áll rendelkezésedre lédúsabb rost, akkor használj helyette dinsztelt répát lereszelve és felaprított póréhagymát.
HOZZÁVALÓK:
- 250 g quinoa
- 600 ml Aqueena víztisztítóval megtisztított víz
- 1 bögre zöldségrost (amely a gazpacho készítéséből megmaradt)
- 3-4 evőkanál tönkölybúza liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- Himalája só
- Olívaolaj
A szószhoz:
- 400 g görög joghurt
- ½ citrom leve és reszelt héja
- Himalája só
- Friss kakukkfű
- Olívaolaj
A díszítéshez:
- Friss piros kaliforniai paprika
- Brokkoli rózsa
- Koktélparadicsom
ELKÉSZÍTÉS:
- Finoman, alacsony hőfokon pirítsd 10 percig (vagy amíg a benne lévő fölösleges víz el nem párolog) a gazpacho készítésekor megmaradt zöldségrostokat, majd hagyd lehűlni
- A rostok pirítása közben főzd meg a quinoát is
- Töltsd a rostokat és a quinoát egy keverőtálba, majd add hozzá a Himalája sót, a tönkölybúza lisztet, a kakukkfüvet és a darált (nyomott) fokhagymát. Keverd össze a fentieket a tálban, majd hagyd állni kb. 30 percig.
- Formázz fasírtokat a masszából és némi olívaolajon süsd meg őket alacsony hőfokon (90°C)
- A szósz elkészítéséhez egy tálban keverj össze görög joghurtot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a kakukkfüvet, némi Himalája sót és egy kis olívaolajat
- Tálaláskor a fasírtok mellé tegyél egy kanálnyi szószt és díszítsd az ételt párolt brokkoli rózsákkal, kaliforniai paprikával és koktélparadicsommal.
nincs hozzászólás