
Konyha
Quiche lorraine
A Parfümséf, Bíró Botond Boldizsár Ízek és Érzések sorozata márciusban a Párizsi tavasz címet viselte és a francia konyha műremekeit mutatta be. Íme a receptek. Otthon is könnyű őket kivitelezni, a Zepter edényeivel pedig még könnyebb őket elkészíteni.
Quiche lorraine gombával, sonkával
Tészta:
- 1 tojás sárga
- 2 kanál tejszín
- 115g vaj
- 160g liszt
- só és cipet cukor
Az alapanyagokat összekeverem, 2-3 mm-es vastagságúra nyújtom, majd piteformában kisütöm, de nem készre, mert a töltelékkel még visszamegy a sütőbe.
Töltelék:
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, só, bors
- 10dkg sonka
- 10dkg gomba
- 100ml tejszín
- 5 dkg ementáli sajt
- 4 tojás
A hagymát, fokhagymát megdinsztelem, majd a sonkát és a gombát is hozzáadom és megpirítom.
A tojást és a tejszínt összekeverem, majd hozzáadom a megdinsztelt alapanyagokat és belereszelem a sajtot. Az egész tölteléket beleöntöm a linzertészába és 8-10 percig sütöm.
Felhasznált eszközök:
- Z-2430 24cm-es, 3 literes serpenyő
- LX-333 24cm-es, 4cm magas, tapadásmentes felületű kerek tepsi (jelenleg kizárólag kereskedőnknél kapható)
- Z-CB24 24cm-es, 3,3 literes kombi tál (jelenleg kizárólag kereskedőnknél kapható)
nincs hozzászólás