Receptek
Pulyka töltelék
Noha az ünnepi vacsora sztárja a pulyka, nem hiányozhat a töltelék sem. Alapanyagai és elkészítése is egyszerű, de mindig osztatlan sikert arat a családtagok és a vendégek körében.
Receptünkben a hagyományos ízeket helyeztük előtérbe és a hatékony főzés érdekében külön receptben írtuk le a pulyka és a töltelék elkészítését.
A tölteléket előre is elkészítheted, majd a pulykával egy időben sütheted meg. A 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece edényeknek köszönhetően nem kell amiatt aggódnod, hogy az étel leragad vagy odaég. Az idei ünnepek alatt az edények súrolására szánt időt töltsd inkább a családoddal!
HOZZÁVALÓK:
- 500 g száraz kenyér (lehetőleg héjas, rusztikus kenyér)
- 30 g vaj (ízlés szerint elhagyható)
- 1 hagyma
- 3 zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított zsálya
- 2 tojás
- 350 ml pulyka, csirke vagy zöldséges alaplé
- Himalája-só
- Bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy Quadra Z-Q1927 sütőtálban finoman pirítsd meg a felaprított hagymát és zellert víz, olaj vagy zsiradék hozzáadása nélkül. Pár perc után add hozzá a zúzott fokhagymát, a zsályát, illetve némi sót és borsot.
- Vágd a kenyeret kockákra és add hozzá a zöldségekhez és a fűszerekhez a Quadra Z-Q1927 sütőtálban.
- Verd fel a tojásokat, majd a tojást és az alaplevet öntsd a sütőtálban lévő kenyér-zöldség keverékre. Fokozatosan adagold, hogy a kenyér felszívja, de ne ázzon el.
- Ha szeretnéd egy kicsit karakteresebbé tenni az ízét, akkor csurgathatsz rá két evőkanálnyi olvasztott vajat.
- Fedd le az edényt és süsd 20 percig 200°C-on, majd fedő nélkül süsd még további 15 percig.
- 10 percig hagyd hűlni, majd tálald.
nincs hozzászólás