
Konyha
Mustáros csirke
Hozzávalók:
OVÁLIS GRILLEDÉNY (Z – V3025)
- 1 kg csirkemell
- Ázsiai fűszerkeverék
- Friss zöldfűszerek – snidling, koriander
- 100 g paradicsom felkockázva
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 dl frissen facsart narancslé
- Fahéjrúd
- 2 evőkanál bio méz és friss chili ízlés szerint
A csirkemell filét tegyük egy hideg ovális grillezőedénybe (Z-V 3025) zsiradék nélkül, majd adjuk hozzá az ázsiai fűszerkeveréket, a friss rozmaringot, a paradicsomot, a mustárt, a narancslevet, és a fahéj rudat. Végül fedjük le az edényt.
Helyezzük rá az indukciós főzőlapra és pároljuk 160 °C-on 5 percig, majd 20 percig 90 °C-on.
Vegye le a fedőt és adja hozzá a mézet, a chilit, és a friss zöldfűszereket, majd keverje meg és távolítsa el az edényt a hőforrásról. Én ebben az arányban szeretem a koriandert és a snidlinget.
A csirke mellé egy jó kuszkusz salátát javasolnék szezonális zöldségekkel vagy zöld salátával (vízitorma, rukkola, stb.)
A csúcsminőségű 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece főzőrendszer korszerű technológiájával és innovatív formatervével lehetővé teszi a hozzáadott víz- és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá mikro- és makró nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül. Az emeletes főzést lehetővé tevő Masterpiece főzőrendszerrel energiát, időt és pénzt takaríthat meg, de ami a legfontosabb, védheti az egészségét!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás