
Egyéb
Meghökkentő párosítások, merész dzsúszok
Most három olyan dzsúszreceptet mutatunk, amihez a hozzávalók elsőre meghökkentő és merész párosításnak tűnhetnek. Mi mindhármat kipróbáltuk, és bizton állíthatjuk, hogy nagyon finomak! Kipróbálnád? Az elkészítésükhöz a More Juice Press-t ajánljuk, amit kipróbálhatsz tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben.
Epres-kaliforniai paprikás dzsúsz
Az epres-kaliforniai paprikás dzsúsz kiváló immunerősítő és hatékony antioxidáns hatással rendelkezik. A harmonikus színvilág érdekében használj piros színű paprikát!
Hozzávalók (2 adag):
½ piros színű kaliforniai paprika
30 szem eper
1 ½ evőkanál agávé szirup
Elkészítés:
- Mosd meg a paprikát. Távolítsd el a csumáját és a magokat, majd szeleteld fel.
- Mosd meg és csumázd ki az epret.
- Préseld ki a hozzávalókat – az eperrel kezdd.
- A frissen préselt dzsúszhoz önts agávé szirupot, alaposan keverd el, majd szolgáld föl.
Répás mangó dzsúsz
Ez a répás-mangós ital tele van A- és C-vitaminnal, amelyek közismerten fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében. A répa javíthatja a látást és csökkentheti a daganatos betegségek, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A répában található rostok igen hasznosak az emésztés számára. A mangó és a répa együttese íz és tápérték szempontjából is nyerő kombináció.
Hozzávalók (2 adag):
2 mangó
1 répa
1 ½ evőkanál agávé szirup (ha édesebb italt szeretnél)
Elkészítés:
- Mosd meg és szeleteld föl a répát. Hámozd meg, magozd ki, és szeleteld föl a mangót.
- Préseld ki előbb a mangót, majd a répát.
- Adj agávé szirupot az elkészült italhoz. Alaposan keverd meg és szolgáld föl.
Kiwis-káposztás dzsúsz
Ha éppen diétázol, ez az ital ideális lesz a számodra. A kiwi és a káposzta kevés kalóriát tartalmaznak, ennek ellenére rendkívül értékes C- és K-vitamin források, továbbá jelentős mennyiségű étkezési rostot is tartalmaznak. Ha még tartalmasabbá szeretnéd tenni az italt, akkor a préselés során keletkező rostok egy részét is hozzákeverheted az elkészült dzsúszhoz.
Ez az ital remek méregtelenítő, azonban ha a méregtelenítés a cél, akkor érdemes kihagynod az agávé szirupot a receptből.
Hozzávalók (2 adag):
½ csésze káposzta
6 kiwi
½ csésze tej
1 ½ evőkanál agávé szirup
Elkészítés:
- Mosd meg és aprítsd fel a káposztát.
- Tölts fel egy fazekat vízzel. Tegyél bele egy csipetnyi sót és forrald föl.
- Tedd a káposztát a forró vízbe és főzd 2 és ½ percig. Amikor kész, tedd félre és hagyd kihűlni.
- Hámozd meg és darabold föl a kiwiket.
- Préseld ki a kiwiket, majd a káposztát.
- Add hozzá a tejet és az agávé szirupot az elkészült dzsúszhoz. Alaposan keverd el, majd szolgáld föl az italt.
Tippek:
- Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha szeretnéd csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhatsz zsírszegény tejet vagy szójatejet is.
- Amennyiben éppen fogyókúrázol, mellőzd az agávé szirupot.
- Amennyiben éppen léböjt kúrát tartasz, tej helyett használj vizet és mellőzd az agávé szirupot.
nincs hozzászólás