Receptek
Mangó chutney
Édes és fűszeres mangó chutney receptünk nagyon egyszerűen elkészíthető és kenyérre kenve vagy húsok és curry-k kísérőjeként is fogyasztható.
Chutney-nkhoz érett és lédús mangókat használunk, amelyek jelentős mennyiségű A- és B-vitamint, káliumot, magnéziumot és étkezési rostokat tartalmaznak. A chutney aromáját almával és naranccsal gazdagítjuk. Az édes és fűszeres ízvilág érdekében mézet és chilit adtunk hozzá. A chili ízlés szerint adagolható vagy akár el is hagyható.
Annak érdekében, hogy a lehető legjobban megőrizzük a hozzávalók értékes tápanyagait, Zepter Masterpieceedényben készítjük el a chutney-nkat. A Zepter edényekben hozzáadott olaj, zsiradék és víz nélkül főzhetünk, így a felhasznált hozzávalókban található természetes tápanyagok az étel elkészítése során sem károsodnak. Az edényeink alapanyagául szolgáló rozsdamentes 316-L nemesacélnak köszönhetően a főzési folyamat közben nem keletkeznek mérgező anyagok.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g mangó
- 70 g hagyma
- 50 g narancs
- 70 g alma
- 50 g paradicsom
- Chili (ízlés szerint)
- Méz (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS:
- Tedd az aprított hagymát, narancsot, mangót, almát, paradicsomot egy Zepter Z-2030-SC edénybe, majd ízlés szerint ízesítsd chilivel és mézzel
- Főzd alacsony hőfokon (90°C) 20 percig
- A MixSy multifunkciós mixer segítségével keverd össze a hozzávalókat
Jó étvágyat!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás