Konyha
Karfiolkrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 6 dl víz
- 3 dl tej
- 2 db tojás sárgája
- 1 dl tejföl
- apróra vágott metélőhagyma
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- fűszer tetszés szerint
Elkészítés:
A 4,2 literes edényben a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt az edényben megpároljuk: 1,5 dl vizet teszünk az edénybe, belerakjuk a karfiolt, és erős energiaforráson 2 percig melegítjük, majd takaréklángon, fedő alatt pároljuk a karfiolrózsákat. 15 perc után az energiaforrást elzárjuk. Az így megpárolt karfiol egyharmadát félretesszük, a többit felengedjük fél liter vízzel és a 3 dl tejjel, majd szerecsendióval megszórjuk, és MixSyvel pépesítjük. Még egyszer felforraljuk, majd a tojás sárgájával kikevert tejföllel a tűzről levéve besűrítjük a levest. Ezt már nem főzzük, mert összecsomósodik. A félretett karfiolrózsákat a levesbe rakjuk, és az apróra vágott metélőhagymát tálaláskor a levesbe szórjuk.
nincs hozzászólás