Receptek
Kagyló curry recept
A kagylók elkészítésétől sokan tartanak, de a megfelelő főzőedényekkel és néhány egyszerű lépéssel pillanatok alatt elegáns étel varázsolható belőle.
Mi borotvakagyló és feketekagyló kombinációját használtuk az ételünkhöz, de nyugodtan helyettesítheted azzal, ami frissen kapható a helyi piacon. Egy váratlan csavarral prosciuttót és curryport is adunk hozzá, hogy egy kiváló ízvilágot kapjunk, amely megkülönbözteti ezt a receptet a többitől.
Nemcsak friss, egészséges alapanyagokat használunk, hanem egészséges módon is készítjük el őket! A Zepter Masterpiece főzőedényekben elkészített ételek megőrzik teljes tápértéküket, és a 316-L rozsdamentes acélnak köszönhetően, amelyből minden főzőedényünk készül, a főzési folyamat során nem keletkeznek és nem szabadulnak fel mérgező anyagok.
Tipp: Amikor kiválasztod, hogy milyen kagylót vásárolsz, minél frissebb, annál jobb. Kerüld azokat, amelyek nyitottak vagy repedezettek.
ÖSSZETEVŐK
- 1 hagyma
- 100 g újhagyma
- 100 g pácolt sonka
- 1 evőkanál currypor
- 500 g koktélparadicsom
- 1 kg kagyló
- Kakukkfű
- 300 ml rozé bor
- 2 evőkanál pesto
- 5-fűszeres keverék
- Chili
ELKÉSZÍTÉS
- Tedd a kockára vágott hagymát, az újhagymát, a pácolt sonkát, a koktélparadicsomot és a curryport egy hideg Zepter V-3060 edénybe olaj vagy víz hozzáadása nélkül.
- Fedd le és főzd közepes hőfokon (140°C) körülbelül 5 percig.
- Add hozzá a kagylót, a kakukkfüvet és a rozét, majd fedd le és főzd további 15 percig 90°C-on.
- Kapcsold ki a hőforrást, add hozzá az 5-fűszeres fűszerkeveréket, a chilit és a pestót, majd keverd össze.
- Tálald Rio porcelánban
Jó étvágyat,
Petra Geric séf
nincs hozzászólás