Receptek
Húsvéti menü Zepter módra
Fogadjátok szeretettel idei húsvéti menünket, amelyeket természetesen mind Zepter módra, minimális hozzáadott víz, olaj és zsiradék felhasználásával, alacsony hőfokon készítünk el a Zepter edények zárt főzőrendszerében. Ennek köszönhetően az összeállításunkban szereplő ételek nem csupán mennyeien ízletesek, hanem egészségesek is, hiszen az elkészítés során az ételek megőrizték értékes tápanyagaikat.
Spárga hollandi mártással
Hozzávalók:
- 500 g spárga
- 80 g vaj
- 2 egg tojássárgája
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
- Hámozd meg a spárgát, vágd le a szárak alsó, fás részét, majd kend be a sonkához használt máz maradékával
- Pirítsd egy Zepter Q-1918-SC Quadra serpenyőben 7 percig 120°C-on
- A hollandi mártás elkészítéséhez keverd össze a tojássárgáját és a citromlevet MixSy-vel, közben pedig fokozatosan adagold hozzá az olvasztott vajat
- Csurgasd a hollandi mártást a spárgára, majd tálald.
Caprese saláta
Hozzávalók:
- 3 nagy paradicsom
- 1 mozzarella golyó (kb 125 g)
- Friss bazsalikom
- Olívaolaj
- Balzsamecetes máz
Elkészítés:
- Rakj egymásra paradicsom-, illetve mozzarella rétegeket, a rétegek közé pedig tegyél bazsalikom-levelet
- Ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal és balzsamecetes mázzal
Ropogós zöldségmártogatós
Hozzávalók:
- 300 g zsírszegény krémsajt
- 2 ek. apróra vágott snidling
- 20 ml olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 répa
- 1 uborka
Mázzal bevont húsvéti sonka
Hozzávalók:
- 1 főtt sonka (kb. 1 kg)
- 1 tk. méz
- 1 tk. mustár
- 1 tk. Sárgabarack dzsem
- Csípős szósz
Elkészítés:
- A máz elkészítéséhez keverd össze a mustárt, a mézet, a sárgabarack dzsemet és a fűszereket
- Félig vágd be a főtt sonkát (az alját hagyd meg egyben)
- Tedd egy Zepter Z-2030 sütőtálba és vond be a mázzal
- Fedd le és süsd 120°C-on 5 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és süsd további 30 percig, időnként további mázat csurgatva a sonkára
Petrezselymes saláta
Hozzávalók:
- 2 marék friss petrezselyem
- 1 marék retek
- 1 marék újhagyma
- 1-2 marék dió
- 1 ek. kapribogyó
- Parmezán forgács
- Olívaolaj
Elkészítés:
- A felaprított petrezselymet, újhagymát, retket, diót, kapribogyót, valamint a parmezán forgácsot töltsd egy salátatálba
- Ízesítsd olívaolajjal és borssal, keverd össze, majd tálald
Tradicionális ortodox húsvéti kalács
Hozzávalók:
- 500 g liszt + egy pár marékkal a gyúráshoz
- 1 csomag élesztő
- 1 csapott tk. só
- 50 g cukor
- 100 ml tejszín
- 2 tojás
- 100 ml forró víz
- 1 tojás sárgája
- 50 g mandula forgács
Elkészítés:
- Töltsd a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy keverőtálba és keverd össze. Amikor már jól összeállt, add hozzá a tojást, a tejszínt, a forró vizet, majd gyúrd meg a tésztát (fokozatosan adagolj hozzá lisztet egészen addig, amíg a tészta már nem tapad a kezedhez).
- Fedd le a tálat celofánnal és 1-2 órán át hagyd a tésztát megkelni
- Vágj 40 grammos darabokat a tésztából, formázz kis henger alakú kalácsokat, majd hagyd őket megkelni kb. 30 percig
- Kend be a kalácsok tetejét felvert tojássárgájával, szórd meg mandula forgáccsal, majd tedd be a sütőbe és süsd 220°C-on 15-20 percig
Jó étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
A Zepter csapata
nincs hozzászólás