Konyha
Hortobágyi palacsinta
PALACSINTA ALAPRECEPT
Hozzávalók 12 db palacsintához:
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz
- só
- cukor
- 1 kávéskanál olaj
Elkészítés:
A tojást a MixSy mérőedényben habosra keverjük a pépesítővel, közben hozzáöntünk kevés olajat, sózzuk, cukrozzunk és a lisztet, szódavizet és tejet váltogatva állandó keverés közben beledolgozzuk addig, amíg sima, közepesen sűrű tésztát nem kapunk. Ha a tésztához 2 nem kávéskanálnyi, hanem evőkanálnyi olajat adunk, akkor a sütéshez nem szükséges olajat használni.
TÖLTELÉK A HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTÁHOZ
A megsütött palacsintákat az alábbi töltelékkel készítjük el a MixSy segítségével:
Hozzávalók:
- 60 dkg húsból készült csirkepaprikás (akár előző napi is lehet)
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A megfőtt csirkedarabokat kicsontozzuk. A pörköltlébe tesszük az 1 dl tejfölt és egyszer felforraljuk. A csirkehús darabokat üvegtálba rakjuk és a MixSy multikésével összedaráljuk. Meglocsoljuk a tejfölös pörköltlével, és ezzel a masszával töltjük meg a palacsintákat. A palacsinták két szélét felhajtjuk és összegöngyölítjük. Tűzálló tálba rakjuk és ráöntjük a pörköltlevet. Tálalás előtt sütőben átmelegítjük.
nincs hozzászólás