Konyha
Gyulladáscsökkentő őszibarack smoothie
Az őszibarack és az eper együttese édes és kellemesen frissítő. A gyümölcsök csodálatos íze miatt nincs szükség semmilyen édesítőszerre. Ez a smoothie kiváló C-vitamin forrás és a szervezetben található gyulladások csökkentésében is segít.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 csésze szeletelt őszibarack (friss vagy fagyasztott)
- 1 csésze szeletelt eper
- 1 pohár natúr joghurt
A receptben található alapanyagok:
- barack
- natúr joghurt
- eper
Elkészítés:
- Vágja ketté a barackot, vegye ki a magot, szeletelje fel, majd préselje ki.
- Mossa meg és csumázza ki az epret, majd préselje ki.
- Adja hozzá a joghurtot, alaposan keverje össze, majd szolgálja fel. Eperdarabokkal is díszítheti az italt.
Átlagos tápérték | |
1 adag (282 gramm)
A recept 2 adagot tartalmaz. |
|
Mennyiség 1 adagra vetítve | |
Energia: 131 kcal | Zsiradékból származó energia: 36 kcal |
Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában* | |
Össz. zsírtartalom: 4 g | 6% |
Ebből telített zsír: 3 g | 15% |
Ebből transzzsír: 0 g | |
Koleszterin: 16 mg | 5% |
Nátrium: 57 mg | 2% |
Össz. szénhidrát: 20 g | 7% |
Ebből étkezési rost: 3 g | 12% |
Ebből cukrok: 16 g | |
Fehérje: 6 g | |
A-vitamin | 8% |
C-vitamin | 91% |
Kalcium | 17% |
Vas | 3% |
E-vitamin (alfa-tokoferol) | 4% |
K-vitamin | 5% |
Tiamin | 5% |
Riboflavin | 13% |
Niacin | 5% |
B6-vitamin | 5% |
Folsav | 8% |
B12-vitamin | 8% |
Pantoténsav | 7% |
Magnézium | 8% |
Foszfor | 15% |
Kálium | 13% |
Cink | 6% |
Réz | 5% |
Mangán | 19% |
Szelén | 4% |
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek. |
Pingback: Őszi, mégis nyáron fogyasztjuk – bemutatkozik az őszibarack – Egészséges életért