Konyha
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- egy kis fej vöröshagyma
- zöld petrezselyem
- só
- bors
- 1 evőkanál margarin
- 1 kávéskanál liszt
- csontlé vagy víz
- 2 dl tejföl vagy tejszín
Elkészítés:
A gombát megtisztítva, megmosva és feldarabolva egy Zepter edényben fedő alatt megpároljuk. 2–3 perc múlva, mikor levet engedett, fedő nélkül addig kevergetjük, amíg a lé el nem párolog. Beletesszük a margarint és hozzáadjuk a MixSy univerzális darálójában feldarabolt vöröshagymát. Ezután megszórjuk friss zöldpetrezselyemmel és liszttel, majd sózzuk, borsozzuk és felengedjük 6–8 dl csontlével vagy vízzel. Felforraljuk és a MixSy multikésével az egészet simára turmixoljuk. Tálaláskor tejföllel, tejszínnel ízesíthetjük.
nincs hozzászólás