Receptek
Fűszeres édesburgonya mártogatós
Az eredetileg Közép-Amerikából származó édesburgonya rendkívül egészséges táplálék, ugyanis alacsony a zsír- és koleszterin-tartalma, gazdag étkezési rostokban és jelentős mennyiségű A-, B6-, C- és E-vitamint, valamint magnéziumot, vasat és foszfort tartalmaz. Az édesburgonya növeli az adiponektin nevű fehérjehormon szintjét a vérben, amely segít a vércukorszint szabályozásában, így ezt a zöldséget cukorbetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 70-100 dkg édesburgonya
- 2 db sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 2-3 dl tejszín
- római kömény
- curry
- fehér bors
- só
Elkészítés:
- Aprítsd fel a zöldségeket
- Töltsd az édesburgonyát, a répát és a zellert a robotgép tartályába
- Add hozzá a tejszínt
- Ízlés szerint fűszerezd római köménnyel, curryvel, borssal és sóval
- Illeszd a fedelet a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot a készüléken
- Díszítésként kaliforniai paprika csíkokat, a mártogatáshoz pedig egész zellerszárakat ajánlunk
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás