Receptek
Frissítő őszibarack szorbé
Ki mondta, hogy a finomságoknak tele kell lenniük cukorral és tejtermékekkel? Most bemutatjuk, hogy néhány ízletes gyümölcsféléből és pár egyéb alapanyagból hogyan kell édes és frissítő desszertet készíteni. Íme, mindenki kedvence, az őszibarack szorbé!
A recepthez felhasznált gyümölcsök igen egészségesek:
Az őszibarack vízhajtó hatású, csökkenti a vérnyomást, méregtelenít és segíti az emésztést. Antioxidánsokat is tartalmaz, így segít lassítani az öregedési folyamatokat és csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is. Az őszibarack pozitív hatással van az immunrendszerre, a pajzsmirigy működésére és a szívműködést is kedvezően befolyásolja. Még a depresszió, a fáradtság és a szorongás enyhítésében is közreműködhet!
A barack mellett a füge is hasznos a daganatos betegségek megelőzése szempontjából, ezen felül a vérnyomás szinten tartásában, a pulzus csökkentésében, a koleszterinszint csökkentésében, a memória javításában, a csontok egészségének megőrzésében és az akne kezelésében is segít, továbbá kedvező hatást gyakorol az emésztésre.
A banán kiváló energiaforrás és segít megelőzni az izomgörcsöket. Hangulatjavító hatása is van és csökkentheti a premenstruációs tüneteket is.
Őszibarack szorbé
HOZZÁVALÓK (2 adag):
- 4 őszibarack
- 4-5 füge
- Néhány mentalevél
- 2-4 kanál fehér rum (ízlés szerint, gyerekeknek készítve kihagyandó)
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozd meg és darabold fel a barackokat. A darabokat helyezd egy tányérra és tedd be a mélyhűtőbe éjszakára, de legalább 6 órára. A szorbé készítése előtt 5 perccel vedd ki a barackot a mélyhűtőből és töltsd a More Juice Press-be (a készüléket állítsd fagyasztott desszertek készítésére) a fügével együtt.
Az elkészült italt tedd vissza a mélyhűtőbe fél órára.
Felnőttverzió:
Felszolgáláskor locsold meg az italt 1-2 kanál rummal és díszítsd mentalevelekkel.
Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.
nincs hozzászólás