Friss
Energiatakarékos főzés nem csak a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon
Március 6-án világszerte több program hívja fel a figyelmet arra, Földünk erőforrásai végesek, a klímaváltozás nem egy fantazmagória, hanem a realitás, igenis mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy bolygónk sorsa hogy alakul. Magunk miatt, a gyerekeink miatt, és a gyerekeink gyerekei miatt is kötelességünk változtatni napi szinten eddigi szokásainkon. A Zepter edényeivel a konyhában, főzés során is spórolhatunk energiát. Röviden összefoglaljuk, hogy ez minek is köszönhető.
Az energiatakarékos főzés lényege a Zepter szerint ebben áll:
- az edények akkutermikus alja gyorsan felveszi a hőt, tárolja azt, egyenletesen oszlatja el, fokozatosan adja át
- a főzési idők emiatt rövidek, a főzés jelentős része az akkutermikus aljban tárolt hő segítségével történik
- emeletes főzés során a tárolt hővel több ételt készíthetünk egyszerre – több étel készül, egy hőforráson
- a syncro clik fedővel a főzési idő még tovább rövidíthető – bablevest csülökkel például a forrástól számított 25 perc alatt készíthetünk
- miután pedig kevesebbet időt kell a konyhában tartózkodnunk, az áramfogyasztásunk még kisebb lesz, hiszen nem kapcsoljuk fel a világítás, vagy nem megy hosszan a szagelszívó
Aki kíváncsi, hogy hogyan készül a csülkös bableves energiatakarékos Zepter módon, itt talál egy videóreceptet Borbás Marcsitól: Csülkös bableves, ahogy a Gasztroangyal készíti.
Fontos megértenünk a saját felelősségünket. Környezettudatosan élni döntés kérdése. A Zepternél azt reméljük, edényeinkkel hozzásegíthetjük vevőinket ahhoz, hogy könnyedén cseréljék le energiapazarló, mindannyiunk környezetét terhelő életformájukat egy tudatosabb, a bolygónkat tehermentesítő életre.
Március 6-a a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap.
Mi a Zepternél egész évben vigyázunk a Földre! Ha csatlakozik hozzánk, és missziónkhoz, vegye fel kapcsolatot Zepter kereskedőjével!
nincs hozzászólás