Konyha
Barbecue sertésborda
A Zepter sütőedény segítségével kevesebb mint két óra alatt készíthetünk fűszeres barbecue sertésbordát. A zárt főzési rendszernek köszönhetően az összetevőkben található tápanyagok nem távoznak az edényből és az ételek a saját levükben főnek meg. Zsír, olaj vagy víz hozzáadása nélkül főzhet. Az elkészített ételekben így megmaradnak az értékes tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek), ezen felül a kalóriatartalmuk is alacsonyabb lesz és a főzéskor nem keletkeznek egészségre ártalmas anyagok.
Keverje össze a hozzávalókat, majd tegye a húst az edénybe – ezek után nincs más dolga, mint élvezni élete legomlósabb sertésbordáját (nem túlzok, még a videó rögzítésekor is tartottunk egy kis szünetet, hogy megkóstolhassuk)! Jó étvágyat!
ÖSSZETEVŐK (4 fő részére):
- 1 kg sertésborda
A barbecue szószhoz az alábbiakra lesz szüksége:
- 2 kanál dijoni mustár
- 5 kanál paradicsom sűrítmény (vagy friss paradicsom, ha épp szezonja van)
- Szárított paradicsom
- 500 ml barna sör
- 2 chili paprika
- Frissen reszelt gyömbér (ízlés szerint; én egy hüvelykujjnyi mennyiséget javaslok)
- 5 kanál méz
- Fűszerek ízlés szerint (fűszerkömény, római kömény, koriander, fahéj, fekete bors)
- Szójaszósz
ELKÉSZÍTÉS:
- A barbecue szósz elkészítéséhez keverje össze az alapanyagokat MixSy-vel.
- Tegye a húst egy hideg (nem előmelegített) edénybe, öntse rá a szószt, majd fedje le (sütőedény Z-2850B).
- Főzze közepes hőfokon (160°C az indukciós főzőlapon) 10 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 90°C-ra és főzze további 90 percig. Az edény végig maradjon lefedve.
- Időnként óvatosan rázza meg az edényt.
- Ha gondolja, akkor az utolsó 15 percre leveheti a fedőt és meglocsolhatja a húst mézzel, amely ráolvadva ízletes mázat képez.
- Tálalja a bordákat wokban főtt zöldségekkel vagy coleslaw salátával.
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás