Konyha
Bárányborda – a karácsony királya
Idén karácsonykor lepje meg szeretteit egy ízletes báránybordával! Ahogy mindig, a Zepter ezúttal is szem előtt tartja az Ön egészségét, ezért egy egészségesen elkészített receptet mutatunk be. Ígérjük, hamisítatlanul élvezheti majd a bárányhús ízvilágát és az alábbi fogás minden érzékét kényeztetni fogja. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Sütőtál (Z-2850B)
- 6 répa
- Rozmaring és kakukkfű ízlés szerint
- 4 hagyma
- 2 kg bárányborda
- 6 krumpli
- 200 g tök
- 200 g koktélparadicsom
- Őrölt bors ízlés szerint
- Szárított édeskömény
- 4 dl fehérbor
Tegye a báránybordákat, a rozmaringot és a kakukkfüvet egy hideg (nem előmelegített) edénybe. Adja hozzá a borsot, az édesköményt, a zöldségeket (krumpli, koktélparadicsom, tök, répa, hagyma) és a fehérbort. Fedje le és tegye az edényt az indukciós főzőlapra. Állítsa közepes fokozatra (160°C) 10 percig, majd csökkentse a hőfokot 90°C-ra és így főzze további 1 órán keresztül.
Élvezze az ünnepeket és kényeztesse magát új kulináris élményekkel!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás