Receptek
Almás répapüré csirkével, babáknak
Az alma magas rosttartalmának köszönhetően segít megőrizni az emésztőrendszer egészségét, a benne található növényi vegyületek – melyek közül néhány igen hatékony antioxidáns – pedig hozzájárulnak a gyulladások megelőzéséhez. Az alma számos gyakori, ám jórészt megelőzhető krónikus betegség kialakulásának kockázatát
csökkentheti (pl. elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, asztma, Alzheimer-kór, 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos daganat-típusok). Kevésbé ismert tény, hogy az alma magas pektin tartalmának köszönhetően (a pektin egy oldható rostféle) hatékonyan képes eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket (pl. ólom, higany és alumínium) és segít helyreállítani a radioaktív maradványok által okozott károsodásokat a szervezetben. Ahogy a régi mondás szól: „napi egy alma az orvost távol tartja”.
Hozzávalók:
- 4 dkg csirkemellfilé
- 1 db sárgarépa
- 1 db alma
- 1 dl tisztított víz
Elkészítés:
- Aprítsd fel a hozzávalókat (az almát elég kettévágni és kimagozni)
- Töltsd be a hozzávalókat az ArtMix üvegtartályába
- Illeszd rá a fedőt a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot
- A fél órás program lejárta után már tálalhatod is!
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás