Volt egy felmérés Magyarországon, hogy melyek a kedvenc ételeink. A csülkös bableves az első öt legkedvesebb étel között van, most Borbás Marcsi a Zepter gyorsfőző fedője segítségével mutatja meg, hogy mennyire egyszerű ennek a kedvelt levesnek az elkészítése.
Figyelem: fontos trükkök a videóban! Mennyi víz kerüljön az edénybe, hogyan vágjuk fel a zöldségeket, hogy ne főjenek túl, hogyan használjuk a gyorsfőző fedőt, mikor vegyük a tűzhelyet takarékra. Érdemes figyelmesnek lenni, és megtanulni a 45 perc alatt elkészíthető bableves receptjét.
Kollégáink Marcsi bablevesét így szeretik elkészíteni:
Bableves füstölt csülökkel
Hozzávalók:
– 1 db füstölt csülök
– 25 dkg tarkabab
– fehérrépa, sárgarépa vegyesen
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– pirospaprika
– ízesítéshez koriander, bazsalikom, köménymag
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a babot az 4,2 literes edénybe rakjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. A fehérrépát, sárgarépát vöröshagymát és fokhagymát feldaraboljuk, az edénybe tesszük, majd lezárjuk a gyorsfőző fedővel. Addig melegítjük erős energiaforráson, amíg a jelzőgomb fel nem emelkedik. Ekkor takarékra állítjuk a főzőlapot és 25 percig így főzzük tovább. Ha lejárt a főzési idő, elzárjuk az energiaforrást és csak akkor vesszük le a fedőt, ha a jelzőgomb eredeti állapotába visszakerült. Ezután a csülköt kiemeljük a levesből, feldaraboljuk, majd ismét belekeverjük a levesbe. Sűríthetjük egy evőkanál tejfölös habarással vagy kevés paprikás rántással. A fűszerekkel ízesítve tálaljuk.
Borbás Marcsi ezeket az edényeket használta a videóban:
Nagyon nagy előny,hogy amit épp kigondol az ember,hogy meg szeretné főzni,semmit nem kell áztatgatni, előfőzni, csak belepakoljuk a ZEPTER főzőedénybe, rátesszük a Click gyorsfőző tetőt, és már főhet is. Amíg elkészül szinte magától, addig akár kitakaríthatjuk a konyhát. 🙂
A csülkös bablevesnél is csak a megmosott babot tette Marcsi az edénybe. Én most szilveszterre a lencsét főztem ugyanígy. Isteni ízélmény volt.
Ismerem a
zepter edénykészletet,30 éve használom, egyetlen kérdésem lenne az egyik fazakamról a bakelit lejött, hol lehet ezt rendelni, vagy meg lehet-e javítani
TAKÁCS ATTILÁNÉ
2016-01-04 at 20:48
Nagyon nagy előny,hogy amit épp kigondol az ember,hogy meg szeretné főzni,semmit nem kell áztatgatni, előfőzni, csak belepakoljuk a ZEPTER főzőedénybe, rátesszük a Click gyorsfőző tetőt, és már főhet is. Amíg elkészül szinte magától, addig akár kitakaríthatjuk a konyhát. 🙂
A csülkös bablevesnél is csak a megmosott babot tette Marcsi az edénybe. Én most szilveszterre a lencsét főztem ugyanígy. Isteni ízélmény volt.
Kubisné Gyánó Magdolna
2019-04-01 at 06:38
Ismerem a
zepter edénykészletet,30 éve használom, egyetlen kérdésem lenne az egyik fazakamról a bakelit lejött, hol lehet ezt rendelni, vagy meg lehet-e javítani