Konyha
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 db nagyobb fej vöröshagyma
- 3 db közepes paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A MixSy univerzális darálóban felaprítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, majd a 1,5 literes Zepter sütőedényben megfonnyasztjuk a két evőkanál olívaolajon. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott padlizsánt és fokhagymát, majd lefedjük. Fedő alatt 4–5 percig pároljuk, majd fedő nélkül addig, amíg a padlizsán leve el nem párolog. Közben a paradicsomokat lehéjazzuk, 2–3 darabra vágjuk és beletesszük az edénybe. Megszórjuk frissen darált borssal, kevés tengeri sóval és kevergetjük, végül a multikéssel pépesre keverjük. VacSy edénybe rakjuk, és ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Akár egy hétig is fogyasztható friss pirítós kenyérrel.
nincs hozzászólás