Konyha
Lencseleves gyorsfőző fedővel
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1,5 liter víz
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db zellergumó
- 2 db nagyobb burgonya
- őrölt bors, vegeta vagy kevés só
- ízesítéshez tejföl vagy kevés vörösbor
Elkészítés:
A zöldségeket apróra feldaraboljuk, és a felsorolt alapanyagokat a vízzel együtt az 5,8 literes edénybe tesszük. A Syncro-Clik gyorsfőző fedővel az edényt lezárjuk, és nagy lángon addig melegítjük, amíg a jelzőgomb fel nem emelkedik. Ekkor takarékra állítjuk a hőforrást, 10 percig tovább főzzük, majd elzárjuk az energiaforrást, és az edényt csak akkor nyitjuk ki, ha a gyorsfőző jelzőgombjaeredeti állapotába került. Ízesíthetjük tejfölös habarással, vagy kevés vörösborral.
nincs hozzászólás