Konyha
Bableves füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- 25 dkg tarkabab
- fehérrépa, sárgarépa vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- ízesítéshez koriander, bazsalikom, köménymag
Elkészítés:
A füstölt csülköt és a babot az 5,8 literes edénybe rakjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. A fehérrépát, sárgarépát vöröshagymát és fokhagymát feldaraboljuk, az edénybe tesszük, majd lezárjuk a gyorsfőzőfedővel. Addig melegítjük erős energiaforráson, amíg a jelzőgomb fel nem emelkedik. Ekkor takarékra állítjuk a főzőlapot és 25 percig így főzzük tovább. Ha lejárt a főzési idő, elzárjuk az energiaforrást, és csak akkor vesszük le a fedőt, ha a jelzőgomb eredeti állapotába visszakerült. Ezután a csülköt kiemeljük a levesbo?l, feldaraboljuk, majd ismét belekeverjük a levesbe. Sűríthetjük egy evőkanál tejfölös habarással vagy kevés paprikás rántással. A fűszerekkel ízesítve tálaljuk.
nincs hozzászólás