Receptek
Homársaláta
Legközelebb, ha fontos vendégeket vársz vagy ha egyszerűen csak szeretnéd lenyűgözni vendégeidet, akkor bátran légy egy kicsit extravagáns! Mai receptünkben a párolt homárt frissítő salátával párosítottuk – tökéletes fogás különlegesebb alkalmakra, amikor nem árt egy kis „extra”.
A Zepter Masterpiece edények lehetővé teszik, hogy főzés helyett pároljuk a homárt, így a hús megőrzi finom zamatát és lágyságát. A mangó, az avokádó, valamint a citromos-narancsos dresszing még jobban kihozza a homár ízét anélkül, hogy elnyomná azt.
Dobd föl a téli napokat valami újdonsággal!
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg homár
- 1 marék rozmaring
- 200 g koktélparadicsom
- Víz (Aqueena víztisztítóval tisztítva)
- 1 mangó
- Petrezselyem
- 1 avokádó
- 100 g rukkola
- 1 narancs leve
- ½ citrom leve
- Citromlé
- 50 g bazsalikom
- 1 dl olívaolaj
- Bors
- Chili
ELKÉSZÍTÉS:
- Tedd a homárt a rozmaringgal és a koktélparadicsomok felével együtt egy hideg (nem előmelegített) Z-V3025Z Zepter grilledénybe, majd önts rá némi tisztított vizet
- Állítsd a főzési hőfokot 160°C-ra és párold 2 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és párold további 20 percig lefedve
- Amíg a homár párolódik, aprítsd fel a mangót, az avokádót, a petrezselymet és a megmaradt koktélparadicsomokat
- A saláta elkészítéséhez keverd össze a felaprított zöldségeket és a petrezselymet egy tálban, majd ízesítsd narancs- és citromlével, borssal, chilivel, olívaolajjal és bazsalikommal
- Tálald a homárt salátaágyon, Rio Gold porcelánban
Jó étvágyat!
Petra Geric séf
nincs hozzászólás