Receptek
Fekete linguini tészta garnélarákkal
Ezt az egyszerű tésztaételt a tintahal tintával színezett linguinivel tesszük izgalmasabbá. A fekete tészta nem csak színében különleges, hanem egyedi aromát is kölcsönöz, amellyel feldobhatjuk ezt a klasszikus receptet. Az érett, piros koktélparadicsom, a lágy rózsaszín garnélarák, valamint az élénkzöld spárga és bazsalikom további színekkel – és isteni ízekkel – gazdagítják ezt a fogást.
Mivel a főzéshez Zepter Masterpiece edényt használtunk, nem kellett olajat vagy vizet hozzáadnunk az étel elkészítése közben – így az elkészült étel zsírtartalma alacsonyabb lett, az ízei viszont ugyanolyan élvezetesek maradtak, mint ha hagyományos edényben készítettük volna. Minden Zepter Masterpiece edény rozsdamentes 316-L nemesacélból készül, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékleten főzz, megőrizve ezzel a felhasznált alapanyagok természetes ízét és a bennük található értékes tápanyagokat. Fontos kiemelni, hogy a Zepter Masterpiece edényekben semmilyen mérgező anyag nem keletkezik a főzési folyamat közben.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g garnélarák
- 250 g koktélparadicsom
- 1 cukkini
- 500 g spárga
- 400 g friss fekete linguini
- 2 ek. szójaszósz
- 1 dl fehérbor
- 1 újhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 10 g dió
- 1 dl olívaolaj
- Bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Tedd a rákot, a felszeletelt koktélparadicsomot, a cukkinit és a spárgát egy hideg (nem előmelegített) Zepter Z-W2424-SC Wok edénybe víz és olaj nélkül
- Tedd a tésztát a zöldségekre, majd öntsd rá a fehérbort és a szójaszószt
- Fedd le és főzd 160°C-on 3 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és főzd további 10 percig
- Vedd le az edényt a hőforrásról és add hozzá a durvára vágott újhagymát, a friss bazsalikomot és a zúzott diót
- Locsold meg olívaolajjal, borsozd meg, majd keverd össze
- Tálald Rio porcelánban
Jó étvágyat!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás