
Receptek
Spaghetti bolognese egyszerűen az ArtMix-szel!
A bolognai spagetti az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb olasz étel. Népszerűsége miatt számtalan előre elkészített, üveges vagy konzerves bolognai raguval találkozhatunk az üzletekben, azonban mi minden esetben a friss hozzávalók és az otthoni elkészítés mellett tesszük le a voksunkat. A bolognai spagettit tényleg nem érdemes tartósított, előre elkészített alapból készíteni, ugyanis házilag is gyorsan és egyszerűen megfőzhetjük, különösen ha akad a konyhában egy olyan kezes segítőtársunk, mint az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix robotgép.
Hozzávalók:
- 15 dkg császárszalonna
- 20 dkg darált marhahús
- 15 dkg csirkemáj
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1-2 csipet bors
- 1-2 csipet oregánó
- 1-2 csipet paprika
- 1-2 csipet só
- 1 db sárgarépa
- 50 dkg paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán forgács
Elkészítés:
- Pirítsd le a császárszalonnát, a marhahúst és a májat egy erre alkalmas fazékban vagy serpenyőben.
- Pirítás után töltsd a húsokat a készülék üvegtartályába.
- Szeleteld fel a répát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
- Add hozzá a húsokhoz az olívaolajat, a sűrített paradicsomot, a bort, a borsot, az oregánót, a paprikát, a sót, a répát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
- Illeszd rá a fedelet a tartályra.
- Indíts el egy 30 perces “sűrű leves” programot a készüléken.
- Tálaláskor szórd meg parmezán forgáccsal.
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás