Konyha
Amaretto puding
Hozzávalók (4 személyre):
- 2, 5 dl tej
- 25 dkg friss tejszín
- 5 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl amaretto likőr
Elkészítés:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy 2 l-es edénybe (Z-1620).
Fedjük le, kapcsoljuk közepesre a hőforrást és forraljuk fel (a termokontroll mutatója ne menjen túl a zöld mezőn). Közben verjük fel a tojást és a cukrot egy 20 cm átmérőjű kombitálban (Z-CB20). Öntsük a cukros tojást a forralt tejbe és alaposan keverjük meg. A fedőt ne használjuk. Amikor már meleg, adjuk hozzá az amarettót. Öntsük kisebb formákba és 90 °C-on 35-40 percig melegítsük a sütőben.
Hűtsük le. Borítsuk ki a pudingot a formákból, így tálaljuk.
nincs hozzászólás