Konyha
Fűszeres padlizsán paradicsommal és olívával
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db padlizsán
- 4 szem érett paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg magozatlan olívabogyó
- 1 db citrom
- 40 ml extraszűz olívaolaj
- fehérliszt
- kömény, paprika
- só, bors
- étolaj
Elkészítés:
A paradicsomot és a padlizsánt megmossuk. A padlizsánt kockákra, a paradicsomot apró darabkákra vágjuk. A citromreszelővel (TZ-205) lereszelünk egy kevés citromhéjat. A padlizsánt megsózzuk és kb. két órát állni hagyjuk a szűrőedényben (Z-S24), aztán megmossuk és megszárítjuk.
Az 1,2 literes nyeles sütőtálat (Z-2012-S) közepes lángon felhevítjük és aranybarnára sütjük benne a padlizsánt. A 4 literes edényt (Z-2440) a zöld sávig melegítjük, majd kevés olajon a fokhagymát is aranybarnára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot és 5 percig főzzük. A padlizsánt, az olívabogyót és a fűszereket is hozzáadjuk, majd kis lángon főzzük még 5 percig.
Az elkészült ételt megszórjuk citromhéjjal. Ízlés szerint sózzuk és meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal. Melegen tálaljuk. A padlizsánt azért sózzuk meg előre, hogy kiengedje a keserű levét. Ez az étel pompás vegetáriánus előétel.
nincs hozzászólás