Receptek
Csiperkegomba leves brindzával és földimogyoróval
A csiperkegomba értékes fehérjeforrás a vegetáriánus étrendet követőknek, illetve olyanok számára, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani és könnyebb ételeket kipróbálni. A fehérjén kívül a csiperkegomba jelentős mennyiségben tartalmaz B6-, B12-, C- és D-vitamint, valamint riboflavint, niacint, foszfort, tiamint, cinket, vasat és magnéziumot.
Hozzávalók:
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- 50 dkg fehér csiperkegomba
- 1 db burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg brindza
- 1 marék natúr, hámozott földimogyoró
- kaliforniai paprika darabok
- 1-2 csipet bors
- 1-2 csipet só
- 1-2 csipet paprika
- 1 ág kakukkfű
Elkészítés:
- Aprítsd fel a gombát, a burgonyát és a kaliforniai paprikát
- Töltsd a zöldség alaplevet, a tejszínt, a gombát, a burgonyát, a fokhagymát, a borsot, a sót, a paprikát és a kakukkfüvet a robotgép tartályába
- Illeszd a fedelet a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot a készüléken
- Tálaláskor szórj a levesbe egy marék földimogyorót, néhány darab brindzát és némi kaliforniai paprikát
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás