
Receptek
Hazai ízek a Zeptertől – Rántott csirkemell 7 perc alatt
A csirkehús viszonylag könnyen emészthető, ugyanakkor magas a fehérjetartalma (már 100 g csirkehús tartalmazza a napi fehérjeszükséglet 52%-át) és jelentős mennyiségű niacin, foszfor, cink, B6- és B12-vitamin, riboflavin, A-vitamin, illetve vas található benne, amelyek mind jelentősen hozzájárulnak a szervezet egészségének fenntartásához. Zepter edényben a rántott csirke is egészségesen, minimális olajjal és alacsony hőfokon készíthető el:
HOZZÁVALÓK:
- Sovány csirkemell szeletek
- 2-3 ek. olívaolaj
- Liszt, tojás, zsemlemorzsa (a panírhoz)
- Friss rozmaring ágak (a díszítéshez)
- Főtt rizs (köretként)
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsd elő az edényt a tűzhelyen
- Amíg az edény melegszik, forgasd meg a csirkemell szeleteket a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában
- Vízpróbával ellenőrizd az edény hőmérsékletét: cseppents egy kis vizet az edénybe és ha a vízcseppek szaladnak az edény alján, mint a higany, akkor az edény megfelelően felmelegedett. Ha az edény még nem elég meleg, akkor a vízcseppek lassan párolognak el, ha pedig túlságosan forró lett, akkor a vízcseppek egy pillanat alatt elillannak.
- Önts 2-3 evőkanálnyi olívaolajat az edénybe
- Tedd a hússzeleteket az edénybe
- Süsd a húsokat aranybarnára mindkét oldalukon
- Kapcsold le a hőforrást és hagyd tovább sülni még 2 percig
- Tálald főtt rizzsel és díszítsd egy friss rozmaring ággal
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás