Receptek
Tejszínes-narancsos répapüré köret ArtMix-szel
Mai receptünket elsősorban köretként ajánljuk, például roston sült húsokhoz.
A répa talán leginkább az olyan antioxidánsok magas koncentrációjáról ismert, mint a béta-karotin és a lutein, ugyanakkor többféle B-vitaminban, K-vitaminban és káliumban is igen gazdag. A kutatások szerint a rendszeres répafogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, javítja a szem egészségét és segít a daganatos betegségek egyes fajtáinak megelőzésében. A répa remek alapanyag különféle préselt levekhez, mivel természetes édessége segít ellensúlyozni a többi alapanyag karakteres ízét (pl. fodros kel vagy káposzta).
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 db narancs héja
- 2 dl tejszín
- 1-2 csipet fehérbors
- 1-2 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- Szeleteld fel a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát
- Hámozd meg és szedd cikkelyekre a narancsot – őrizd meg a héját!
- Töltsd a hozzávalókat az ArtMix üvegtartályába – répa, hagyma, fokhagyma, narancs, narancshéj, tejszín, só, bors
- Illeszd a fedőt a készülék tartályára, majd indítsd el a 20 perces “mártás” programot
- A program befejeződése után tálalhatod a pürét a főétellel együtt
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás