Receptek
Hazai ízek a Zeptertől – Tejfölös-gombás csirkeszelet 10 perc alatt
Videósorozatunkban mindenki által kedvelt, hazai ételeket készítünk el, természetesen Zepter edényekben, Zepter módon, minimális hozzáadott zsiradékkal vagy anélkül, rendkívül gyorsan, kímélve és megőrizve a tápanyagokat, a megszokott főzési idő töredéke alatt. Szeretnénk megmutatni nektek, hogy a hazai ételeket is el lehet készíteni egészségesen és anélkül, hogy lemondanátok a megszokott ízekről és fűszerekről, ráadásul mindezt úgy, hogy a megszokottnál jóval kevesebb időt töltötök a konyhában. Ha többre vagytok kíváncsiak, ha esetleg magatok is kipróbálnátok, amit a videóinkban láttatok, bátran lépjetek kapcsolatba kereskedő kollégáinkkal, látogassátok meg üzleteinket és képviseleteinket vagy kérjetek segítséget tőlünk!
ÖSSZETEVŐK:
- 4 db csirkemell filé
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
A mártáshoz:
- 2 dl 20%-os tejföl
- 1-2 ek. liszt
- 0,5 dl tisztított víz
- 1-2 tk. fekete bors
- 1-2 tk. só
ELKÉSZÍTÉS:
- Forrósítsd fel az edényt
- Vízpróbával ellenőrizd, hogy megfelelő-e az edény hőmérséklete – cseppents egy kis vizet az edény aljára és ha vízcseppek lassú párolgás vagy sistergés helyett szépen gurulnak az edényben, akkor elkezdheted sütni a húst!
- Tedd a csirkemell szeleteket az edénybe – hagyd letapadni és sülni a szeleteket
- Süsd meg a hússzeleteket mindkét oldalon
- Add hozzá a gombát
- Aprítsd fel a hagymát a MixSy multifunkciós mixer segítségével, majd a hagymát is add hozzá a húshoz és a gombához
- Fedd le az edényt és hagyd 2-3 percig párolódni
- Amíg párolódik a csirke, készítsd el a mártást
- Töltsd a tejfölt, a lisztet és a vizet egy magas falú tálba vagy edénybe, majd keverd össze a mixerrel
- Öntsd a mártást a húshoz
- Sózd és borsozd
- Fedd le az edényt és párold alacsony hőfokon (takarékon) további 2 percig
- Köretként főtt rizst ajánlunk hozzá
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás