Receptek
Karamellizált körtés saláta mogyorós vinaigrette-tel
Az édes körte, a friss zöldségek és az omlós kéksajt együttese ismerős lehet, de mi lenne, ha még izgalmasabbá tennénk egy különleges mogyorós dresszinggel? Ezt a salátát rendkívül hamar el lehet készíteni, mégis remek kísérő az ünnepi fogásokhoz, hiszen pikáns ízei és ínycsiklandó színei biztosan maradandó élményt fognak nyújtani vendégeid számára.
HOZZÁVALÓK (4 adag):
- 4 körte
- 1 ek. méz
- 1 grapefruit leve
- 30 g vaj
- 100 g rukkola
- 1 fej saláta
- ½ fej vörös cikória (radicchio)
- 100 g kéksajt
- 1 gránátalma
- 1 marék pirított mogyoró
Az öntethez:
- 60 g pirított mogyoró
- 3 ek. balzsamecet
- 70 ml olívaolaj
- 1 grapefruit leve
- 1 ek. méz
- Himalája só
- Bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy Quadra sütőtálban alacsony hőfokon olvaszd meg a vajat és a mézet. Amikor rotyogni kezd, add hozzá a körteszeleteket és a grapefruit levét.
- Karamellizáld 3-4 percig, majd vedd le a hőforrásról.
- Az öntethez a MixSy segítségével őröld addig a mogyorót, amíg krémszerű állagot érsz el. Ekkor add hozzá az öntet többi összetevőjét és keverd addig, amíg egységes öntetet nem kapsz.
- Tálald a salátát Royal Gold Bordeaux porcelán tányérokra és tedd a körteszeleteket a tetejére.
- Díszítsd gránátalmával, morzsolt kéksajttal és mogyoródarabokkal, végül pedig öntsd rá a mogyoró vinaigrette-tet.
Tipp: a megmaradt öntetet egy VacSy ételtárolóban még egy hétig elteheted!
nincs hozzászólás