Konyha
Házi készítésű sütőtök püré
Már hivatalosan is itt az ősz – eljött az idő, hogy tökéletesítsd a sütőtökös receptjeid!
Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíts házi sütőtök pürét, amely számos őszi receptünk kulcsfontosságú összetevője lesz a következő hetekben.
A sütőtök püré az egyik legsokoldalúbb összetevő, ami minden konyhában igen hasznos. Segítségével szaftosabbá, lágyabbá tehetők a különféle piték és sütemények, a leveseket és a ragukat pedig különleges zamattal gazdagítja. A sütőtök ráadásul kifejezetten egészséges és tápanyagban gazdag, tehát érdemes minél több receptben felhasználni, amíg tart a szezonja.
A sütőtök pürét két egyszerű módszerrel – sütéssel vagy főzéssel – is elkészítheted. A mélyhűtőben tartósítva sokáig eláll, így a későbbiekben bármikor elővehetsz egy adagot, ha kedved támad egy újabb őszi jellegű étel megfőzéséhez.
HOZZÁVALÓK:
- 1 db közepes méretű Hokkaido tök
ELKÉSZÍTÉS:
Főzve:
- Vágd a tököt négy felé, majd távolítsd el a héját és a magokat
- Aprítsd fel kisebb darabokra és főzd 20-30 percig alacsony hőfokon (90°C)
- Miután a tök megpuhult, pürésítsd a MixSy segítségével
- Felhasználásig tárold a pürét VacSy vákuumos tárolóedényben
Sütve:
- Vágd a tököt négy felé, majd távolítsd el a magokat és a rostokat
- 220°C-ra előmelegített sütőben süsd a tököt 45-50 percig, illetve addig, amíg a tök lággyá és aranybarnává nem válik
- Vedd ki a tököt a sütőből és hagyd langyosra hűlni
- Távolítsd el a tök héját és pürésítsd a MixSy segítségével
Ne hagyd kárba veszni a magokat sem! Mosd meg őket, szórj rájuk egy kis sót, majd süsd őket 15-20 percig 200°C-on, amíg aranybarnává nem válnak. Időnként keverd meg.
Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.
Pingback: Mini sütőtök piték – Egészséges életért
Pingback: Pumpkin Spice Latte – Egészséges életért