Konyha
Chilis-narancsos garnélarák
Ön tudja mi a különbség a garnélarák és a tigrisrák között? A legtöbb ember szinonimaként használja ezeket a megnevezéseket és úgy gondolja, hogy a méret a fő különbség közöttük. A különböző rákfajták valóban nagyon hasonlóan néznek ki, különösen a páncéljuk nélkül, ínycsiklandó módon felszolgálva.
Noha a tigrisrákok gyakran nagyobbak a garnélarákoknál, anatómiailag is különböznek: a garnélarákok öt pár lába közül kettő pár végződik ollókban, míg a tigrisrákok esetében három ollós láb-pár található. Ezen felül a garnélarákok teste jellegzetes görbületet mutat, míg a tigrisrákok teste egyenes. A garnélarákok a vízbe eresztik ikráikat, a tigrisrákok viszont testük alsó felén hordozzák őket. A különösen nagy méretű rákokat “királyráknak” is nevezhetik.
Nincs azonban szükség különösebb biológiai ismeretekre ahhoz, hogy élvezhessük ezt az ízletes fogást. A Zepter edények használata a lehető legjobb főzési élményt nyújtja – nem csak egyszerűvé, hanem egészségesebbé is teszi az ételkészítést. A Zepter Masterpiece főzőrendszer lehetővé teszi a hozzáadott víz- és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá mikro- és makró nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül.
Próbálja ki ezt a receptet és kérjük, írja meg alul egy kommentben, hogy hogy ízlett Önnek.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg garnélarák
- 500 g koktélparadicsom (vagy bármilyen egyéb paradicsom)
- 50 g fekete olíva
- 2 dl friss narancslé
- 2 evőkanál méz
- Friss zöldfűszerek (spenót, petrezselyem)
- 500 ml fehérbor
- ½ teáskanál bors
- Chili ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
- Tegye a hozzávalókat egy hideg (nem előmelegített) edénybe, fedje le, majd párolja közepes hőmérsékleten (160°C) 3 percig, utána pedig csökkentve a hőmérsékletet (90°C) további 10 percig. Az edény végig maradjon lefedve.
- Végül keverje el a friss zöldfűszereket olívaolajjal (ezt megteheti a Zepter botmixerével, a MixSy-vel is) és adja hozzá az ételhez.
- Tálalja Zepter Black & White porcelán tányérokon.
Jó étvágyat!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás