Konyha
Zöldséges-gyümölcsös smoothie
A frissen préselt zöldségek és gyümölcsök igen egészségesek. Ez a smoothie azonban nem csak egészséges, hanem egyúttal ízletes ital is a napja beindításához. A nagy mennyiségű A- és C-vitamin segíti az immunrendszer működését, a B-vitaminok pedig feltöltik a szervezetet energiával.
Hozzávalók (2 adag):
- ½ mangó
- 60 gramm spenót
- ¼ csésze tej
- ½ csésze joghurt
- 20 szem szőlő
- ½ alma
- 1 répa
- 1 banán
- 1 ½ evőkanál agávé szirup
A receptben található alapanyagok:
- agávé szirup
- alma
- banán
- répa
- szőlő
- mangó
- tej
- spenót
- joghurt
Elkészítés:
- Hámozza meg a mangót és vágja félbe. Távolítsa el a magokat a belsejéből. Keverje össze a tejet és a joghurtot.
- Préselje ki a hozzávalókat a következő sorrendben: mangó, szőlő, alma, répa, banán, spenót. Adja hozzá a tejet és az agávé szirupot az elkészült italhoz. Felszolgálás előtt alaposan keverje meg.
Tippek:
Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha Ön szeretné csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhat zsírszegény tejet is.
Átlagos tápérték | |
1 adag (334 gramm)
A recept 2 adagot tartalmaz. |
|
Mennyiség 1 adagra vetítve | |
Energia: 214 kcal | Zsiradékból származó energia: 36 kcal |
Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában* | |
Össz. zsírtartalom: 4 g | 6% |
Ebből telített zsír: 2 g | 10% |
Ebből transzzsír: 0 g | |
Koleszterin: 11 mg | 4% |
Nátrium: 86 mg | 4% |
Össz. szénhidrát: 45 g | 15% |
Ebből étkezési rost: 5 g | 20% |
Ebből cukrok: 33 g | |
Fehérje: 5 g | |
A-vitamin | 166% |
C-vitamin | 54% |
Kalcium | 16% |
Vas | 7% |
D-vitamin | 3% |
E-vitamin (alfa-tokoferol) | 8% |
K-vitamin | 183% |
Tiamin | 10% |
Riboflavin | 18% |
Niacin | 7% |
B6-vitamin | 23% |
Folsav | 22% |
B12-vitamin | 6% |
Pantoténsav | 8% |
Magnézium | 15% |
Foszfor | 14% |
Kálium | 22% |
Cink | 6% |
Réz | 9% |
Mangán | 32% |
Szelén | 5% |
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek. |
nincs hozzászólás