Konyha
Harang alatt készített húsvéti bárány
Idén húsvétkor lepjük meg szeretteinket egy ízletes bárányból készült fogással! Mint mindig, a Zepter ezúttal is szem előtt tartja az egészségünket, ezért egy egészséges módon elkészített receptet ajánlunk. Ígérjük, hogy a bárány valódi ízét minden érzékünkkel élvezni fogjuk. Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK (4 fő részére):
- Kicsontozott bárányborda – 1 kg
- Tojás – 2 db
- Aszalt sárgabarack – 200 g
- Fenyőmag – 50 g
- Gluténmentes teljes kiőrlésű kenyér – 200 g
- Szárított fűszerek – bors, kakukkfű
- Répa – 4 db
- Fokhagyma – 5 gerezd
- Újhagyma – 200 g
- Friss rozmaring – 50 g
- Cukkini – 300 g
- Spárga – 300 g
- Pézsmatök – 300 g
- Olívaolaj – 4 ek
ELKÉSZÍTÉS:
A Zepter technológia segítségével sütőtálunkban tökéletes húsvéti bárányt készíthetünk só és olaj hozzáadása nélkül, alacsony hőfokon.
- A töltelék elkészítéséhez az aszalt sárgabarackot, a fenyőmagot, a tojást, és a gluténmentes teljes kiőrlésű kenyeret aprítsuk össze a Zepter botmixerével, a MixSy-vel.
- Töltsük meg a bárányt a töltelékkel, fűszerezzük a bárányhúst, tekerjük fel és kötözzük össze. Tegyük a bárányt egy hideg (nem előmelegített) sütőtálba olaj, só, és víz nélkül. Tegyük az edénybe a zöldségeket, tehát a répát, a fokhagymát, az újhagymát és a rozmaringot is.
- Fedjük le az edényt és pároljuk az indukciós főzőlapon alacsony hőfokon (120C°) 90 percig. Az alacsonyabb hőfoknak köszönhetően érhetjük el a„harang” alatt párolt ételek ízvilágát.
- Közben készítsük el a zöldségköretet. Aprítsuk fel az újhagymát, a cukkinit, a spárgát, és a tököt és tegyük őket egy Quadra edénybe alacsony hőfokon, víz és olaj nélkül. A készre párolt zöldségekre öntsünk hidegen sajtolt olívaolajat.
- Az utolsó 15 percre tegyük a sütőtálat a sütőbe, hogy az étel teteje ropogósra süljön.
- Tálaljuk az ételt gyönyörű Black and White porcelánkészletünkben és ízlés szerint öntsön rá némi olívaolajat.
A videónk igaz angol nyelvű, de mindenképpen érdemes megnézni:
Jó étvágyat!
Petra Gerić séf
nincs hozzászólás