Konyha
Fodros kel-, zeller-, és ananász dzsúsz
A fodros kel és a zeller igen magas C-, és K-vitamin tartalommal rendelkeznek, így ez az ízletes dzsúsz hatékony antioxidáns. Számos létfontosságú tápanyag található benne, ugyanakkor zsír-, és kalóriaszegény.
Hozzávalók (2 adag):
- ¾ csésze fodros kel
- ½ csésze zeller
- 1 ¾ csésze szeletelt ananász (konzerv vagy friss is lehet)
- 1 ½ evőkanál agávé szirup
A receptben található alapanyagok:
- Agávé szirup
- Zeller
- Fodros kel
- Ananász
Elkészítés:
- Mossa meg és darabolja föl a zellert és a fodros kelt. Hámozza meg és szeletelje fel az ananászt is.
- Préselje ki a hozzávalókat a következő sorrendben: fodros kel, zeller, ananász.
- Adja hozzá az agávé szirupot és alaposan keverje össze. Már kész is a dzsúsz!
Tippek:
- Ha édesebb dzsúszt szeretne, adjon hozzá agávé szirupot.
- Ha éppen fogyókúrázik, akkor mellőzze az agávé szirupot.
- Ha épp léböjt kúrát tart, tej helyett vizet használjon, és mellőzze az agávé szirupot.
Átlagos tápérték |
|
1 adag (196 gramm)
A recept 2 adagot tartalmaz. |
|
Mennyiség 1 adagra vetítve | |
Energia: 95 kcal | Zsiradékból származó energia: 0 kcal |
Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában* |
|
Össz. zsírtartalom: 0 g | 0% |
Ebből telített zsír: 0 g | 0% |
Ebből transzzsír: 0 g | |
Koleszterin: 0 mg | 0% |
Nátrium: 31 mg | 1% |
Össz. szénhidrát: 24 g | 8% |
Ebből étkezési rost: 0 g | 0% |
Ebből cukrok: 16 g | |
Fehérje: 2 g | |
A-vitamin | 68% |
C-vitamin | 84% |
Kalcium | 6% |
Vas | 4% |
K-vitamin | 225% |
Tiamin | 9% |
Riboflavin | 5% |
Niacin | 5% |
B6-vitamin | 11% |
Folsav | 8% |
Pantoténsav | 4% |
Magnézium | 7% |
Foszfor | 3% |
Kálium | 10% |
Cink | 2% |
Réz | 9% |
Mangán | 124% |
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek. |
nincs hozzászólás