Konyha
Isteni leves! A gazpacho igazi nyári fogás
Nyáron a hidegen fogyasztott levesek néha kiváltanak egy egész étkezést. A nagy melegben úgysem vágyunk nehéz fogásokra. A gazpacho az egyik kedvenc. Bíró Botond Boldizsár Parfümséf elárulta nekünk az ő receptjét. A Zepter egyik sokoldalú csodagépével készítjük. A MixSy jó szolgálatot tesz ennek elkészítésénél is.
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 4 db kaliforniai paprika
- 1 kg uborka
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- olíva olaj
- vörösbor ecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 liter paradicsomlé
- száraz kenyér
- jéghideg víz
Elkészítés:
Leforrázzuk a paradicsomot és eltávolítjuk a héját. A száraz kenyeret vízben beáztatjuk. Felkockázzuk az összes zöldséget, beletesszük egy Zepter edénybe és felöntjük kb. 1 liter jéghideg vízzel és 1 liter paradicsomlével. A beáztatott kenyeret kifacsarjuk és beletesszük az edénybe. A sóval, borssal, friss bazsalikommal, olíva olajjal és vörösbor ecettel ízlés szerint ízesítjük. Az egészet a MixSyvel jól összeturmixoljuk. Díszítéshez késsel apróra kockázott uborkát és kaliforniai paprikát használunk. Igény szerint a fagyasztóban 5-10 percig tovább hűtjük, hidegen tálaljuk.
A recept innen is letölthető: Gazpacho receptkártya
nincs hozzászólás